_MG_3926

Akoestische panelen!

Dé slimste oplossing in geluidsvermindering

Een echte noise killer aan de wand!

 

Te veel nagalm, ruis, of rumoer in een ruimte zorgt ervoor dat mensen het te ongezellig en minder prettig werk-of leefbaar vinden.

Of zich slecht kunnen concentreren, geen goeie (verkoop of bel) gesprekken kunnen voeren.
De oplossing hebben we voor je op maat en met een mooie print zijn akoestische panelen meer dan een eyecatcher alleen!

 

Relaxed en chill.

 

Goede akoestiek in een ruimte maakt het werken, recreëren en het leven veel aangenamer, rustiger, relaxter en nog veel meer van dat!

Een akoestisch paneel aan de wand zorgt ervoor dat geluidsgolven beter worden geabsorbeerd en dat de nagalmtijd in die ruimte verkleind wordt.

Andere accessoires zoals meubels, gordijnen en vloerbedekking dempen ook geluids- golven af.

Maar met akoestische panelen kun je de nagalmtijd nog verder naar beneden brengen een genot voor het oor een lust voor het oog!

It sounds so easy!

 

Ja, een makkelijke ophangconstructie wordt standaard bij het frame geleverd.
De vele voordelen spreken voor zich: akoestische panelen zijn leverbaar van heel klein 20 x 20 cm tot 230 x 160 cm frame

én met een eigen ontworpen print(s). Daarbij heeft ieder vloeroppervlakte zijn eigen behoeftes aan m2. De keuze is variabel in maat en uiterlijk!

Met onze akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om de perfecte plek voor jezelf, je collega of je klant te realiseren. Op plekken waar veel geluid is, zoals kantoren, scholen, restaurants, musea, speelparadijzen, muziekstudio’s en callcenters zorgen akoestische panelen voor een aangename akoestiek en optimale rust.

 

Een grote ruimte met een interieur van harde materialen geeft een holle en lange nagalm. Dit veroorzaakt irritatie en vermoeidheid. Een slimme, betaalbare en gemakkelijke oplossing zijn akoestische panelen. Met akoestische panelen creëer je een prettige omgeving waarin een betere concentratie wordt ervaren en minder stress. De panelen zijn op verschillende manieren te monteren. Met een eigen print geef je een akoestisch paneel een persoonlijke, unieke uitstraling. Daarmee valt elk interieur op en krijgt het net dat beetje extra aan warmte en sfeer.

Akoestische panelen met een eigen, unieke print

 

Met akoestische panelen heb je nog meer mogelijkheden om voor jezelf of voor je klant, thuis of op kantoor, de perfecte plek te realiseren. Niet alleen een plek met een aangename akoestiek, maar ook met een persoonlijke uitstraling.
De akoestische panelen dempen het geluid en kunnen worden voorzien van een print met een eigen look and feel. Zo kun je voor jezelf of voor je klant iets neerzetten dat past bij de accessoires thuis, op kantoor of welke plek dan ook.
Je bepaalt zelf het uiterlijk van het akoestische paneel: custom made and designed by you!

Ben je niet zo creatief en heb je een ontwerp nodig, wij sparren en ontwerpen graag met je mee. Samen van niets iets maken, is bij ons al een beleving op zich!

Een slimme toevoeging voor wanden

 

Niet alleen kantooromgevingen hebben baat bij een goede akoestiek. Dankzij onze akoestische wandpanelen kun je in winkels en showrooms beter een gesprek voeren Ook in je eigen woning kan het plaatsen van akoestische panelen een verademing zijn, zeker als het gaat om ruimtes waar het geluid gedempt mag en soms moet zijn. Een aangename akoestiek geeft een sfeer van rust en draagt bij aan een gevoel van comfortabel zijn. Gesprekken kunnen zonder stemverheffing gevoerd worden.
Onze ervaring is dat bezoekers van een restaurant, museum of theater, dat is aangekleed met akoestische panelen, meer van hun bezoek genieten. Zij gaan immers uit om te ontspannen en akoestische wandpanelen met een mooie, toegepaste print voegen daar zeker iets aan toe! Het geluiddempende effect is rustgevend en met een unieke print zorg je ook nog eens voor een visuele beleving. Kortom: met een akoestisch paneel realiseer je niet alleen een stillere, maar ook een gepersonaliseerde omgeving voor jezelf en/of voor je klant! 

Uiterlijk en innerlijk in perfecte samenhang

 

Bij akoestische panelen is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal.
Het geheel zit in een uniek aluminium frame dat je in vele variabele formaten kunt verkrijgen. Je krijgt een complete set geleverd die je niet meer zelf in elkaar hoeft te zetten. Het meest optimale resultaat krijg je als je de panelen met behulp van een ophangplaat aan de wand bevestigt. Daarmee komen akoestische panelen 2 cm van de wand te hangen. Dit zorgt voor extra geluiddemping dankzij luchtspouw.
Je kunt akoestische panelen ook vastschroeven aan de wand. Dit geeft net iets minder demping, maar nog steeds voldoende geluidsabsorptie. De akoestische panelen kunnen ook dienen als scheidingswand tussen bureaus bv bij een callcenter. De panelen zijn een perfecte oplossing voor geluidsstudio’s en repetitieruimtes en een absolute must voor muzikanten die een goede ‘strak en droog’ in de oefenruimte willen creëren. Akoestische panelen zijn een multifunctionele oplossing voor plekken waar geluid van binnen of van buiten moet worden gedempt en waar privacy en een persoonlijke sfeer moet worden gecreëerd!

Gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken

 

Het akoestische paneel is door en door getest en is dé oplossing als het gaat om betaalbare, unieke, geluiddempende opties. Uniek in zijn soort, omdat het opgebouwd is uit vier verschillende lagen. De toplaag heeft een scherpe print met een speciale structuur die openblijft, speciaal voor de geluidsabsorptie. Na een geluid doorlatende tussenlaag, dat de middentonen dempt, komt het akoestische materiaal. Dit is voor een bijna volledig gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken (90%). De lange vezels van katoen zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden. Dit maakt dat geluidsoverlast drastisch wordt gereduceerd en de nagalm direct vermindert. Het geheel wordt ook afgesloten met geluiddempende middentonen. De combinatie van de juiste materialen en opbouw van het paneel zorgt ervoor dat de α-waarde van 0,65 behaald wordt. Dat is beduidend meer dan bijvoorbeeld een textielframe gevuld met akoestisch materiaal, noppenmatrassen, glaswol.